Ceaiul (de la ora) 23

Scriu de drag un articol care deja mi-e drag  Evident, beau un ceai. Domeniul e serios și poate că ar trebui să fiu ceva mai rezervată, așa cum am învățat că se scriu articolele, doar că eu sunt puțin obosită, e articolul meu și fac ce vreau. Mi se întâmplă să aleg rețeta 17 des, e cea care conține rooibos, lemn dulce, portocale, roiniță și, important, chiar dacă e insesizabilă aroma, floarea soarelui. E ceaiul pe care-l beau când vreau soare. Acum mă răzvrătesc, Gabi mă va certa, e târziu și beau 23.  Rețeta asta conține ghimbir, coajă de măceșe, iarbă de lămâie, rădăcină de lemn dulce și coajă de lămâie și portocală. Cică nu se bea seara. Și nici nu e recomandabil în cantități mari celor care suferă de hipertensiune. Agitată sunt, dar sunt hipotensivă.

 

Drum spre ceai trece prin cafea

Introducere lungă într-un subiect frumos. Eu vreau să vă vorbesc despre Gabriela. Îi zic Gabi și zâmbesc de când formez numărul de telefon. În general râde cu gura până la urechi. atunci când nu plânge. Sunt sigură că o voi face să plângă cu articolul ăsta. Nu e un scop în sine, dar îmi iese, pentru că Gabi e atât de sensibilă, încât lăcrimează la orice. Ar fi total greșit să credeți că e vreo ființă slabă. Da, știu, poate că doar eu asociez plânsul cu o dovadă de slăbiciune, știu că uneori fac asta. Aș vrea să nu greșiți și voi ca mine, pentru că ea este unul dintre cei mai puternici oameni pe care îi cunosc.

Gabi s-a apucat de ceai pe când s-a lăsat de cafea, acum mai bine de șase ani și prima dată s-a gândit că nu v-a va ști exact ce va face cu el. De unde ocupa o poziție importantă în vânzări în cadrul unei companii multinaționale lider pe piața de cafea, s-a hotărât să o lase mai moale și a ajuns la ceai. Băutoare de ceai negru cu sau fără arome suplimentare și, ocazional, de infuzie de mentă, a început să studieze, să afle, să descopere ceaiul și să-i învețe și pe alții.

 

Ceaiul m-a găsit pe mine nu eu pe el

Trei luni de cercetare de piață asiduă, analize oficiale, date și statistici au convins-o că s-a băgat într-un domeniu plin de provocări, dar era prea târziu, se îndrăgostise deja. Dintre toate băuturile, ceaiul e pe ultimul loc în România. Se bea mai multă bere pe cap de locuitor decât ceai, ceea ce ar trebui să fie îngrijorător. Românii se consideră sănătoși, însă, circulă vorba, din păcate, că ”se bea ceai doar dacă ești bolnav”. Dacă în Polonia se bea ceai 1 kg pe an pe cap de locuitor, la noi consumul anual este doar de 70g/ anual/ cap de locuitor. Asta ca să nu menționăm că cel mai mare consum care este în Turcia, de 3,157 kg pe an/ locuitor. (Cifrele mi-au fost furnizate a doua zi de dimineață de către Gabi)

Și mie îmi place ceaiul. Și mi-a plăcut mereu. Nu am reușit să beau ceai negru cu lapte, în rest, nu știu să am vreunul care să-mi displacă.

 

Just tea, just me

Cam asta era vorba ei și când ne-am cunoscut. O tot vedeam pe la evenimente, mereu cu ceaiurile ei. Am asociat-o întotdeauna cu imaginea Just T și am fost surprinsă când a plecat din firma care era distribuitorul național. În vară a luat totul de la capăt și s-a apucat de un business nou, al ei, evident că tot cu ceai. Construia depozitul de pe Zizin, era plină de entuziasm în aceeași măsură în care era plină de temeri. Împreună cu oamenii din jurul ei, a mai dat viață unui vis pe care-l avea aproape de când s-a apucat de vândut ceai, acela de a crea o rețetă specială pentru copii. Și în vara aceasta a creat nu una, ci patru rețete speciale. Cele patru ceaiuri alcătuiesc gama PersonaliTEA: Cadoul Perfect, Copilărie, Energie și Detox.

 

Ceaiul invită la povești

Sunt patru temerari, sunt oamenii de bine și de ceai, sunt patru oameni curajoși: Gabi, Dana, Anca și Andrei. Pentru că ar fi fost prea puțin pentru ea doar un depozit, Gabi a lansat și un magazin, care a devenit curând un spațiu de întâlnire pentru iubitorii de ceai și de cafea. SpicyCUP se află în centrul comercial Magnolia de pe Răcădău. E despre Gabi articolul și nu despre ceaiuri și produse, deși vă invit cu mare drag să vedeți un magazin cu o sortimentație bogată de arome. Da, da, și de cafea. 

Săptămâna trecută a avut loc lansarea oficială a PersonaliTEA și toate pozele din articol sunt făcute atunci de către Viviana Costan Moiseanu. A fost o seară între prieteni. Gabi are dreptate: ”pentru mine ceaiul înseamnă prietenie, timp, momente…pretextul pentru un zâmbet și apropierea sufletelor”.

 

De cât curaj este nevoie să recunoști că ți-e teamă

Tot săptămâna trecută a avut loc și Fail’d, un eveniment în care cei care urcă pe scenă vorbesc despre cum a fost când au reușit să pună punct și să o ia de la capăt când viața le dădea cu virgulă. Gabi a fost speaker și ea. Am rugat-o să iasă pe scenă și să povestească, pentru că știu ce efort se află în spatele tuturor realizărilor ei. A primit aplauze și oamenii din sală au rugat să le dea o îmbrățișare, în speranța că vor lua și ei din curaj, autenticitate și căldură.

Îmi plac mult oamenii care recunosc că le e frică. O admir pe Gabi că realizează că e băgată în multe, că are multe provocări și că merge mai departe. A început cu ceaiurile ei în vară și producătorul a căutat-o pentru a-i da ei reprezentanța pe România și Europa de Est. Pentru că este cel mai bun om pentru asta.

Gabriela Crăciun este Manager Europa de Est Lifebrands Natural Food GmbH, justt Brand și owner Spicy Cup.

Pin It on Pinterest

Share This