E minunat să ai un frate mai mare! Când te pui cu cei mai tari din cartier, ştii că există cineva care te va scoate la nevoie. Mai mult decât atât, niciodată „loviturile” lor nu vor fi extrem de periculoase, pornind de la premisa că știu cât eşti de protejat. Nu am avut niciun fel de teamă toată copilăria şi adolescenţa mea. Fratele meu îmi oferea siguranţă în permanenţă. În momentul în care un băiat de prin vecini mi-a spart capul din greşeală (eu m-am nimerit pur şi simplu în traiectoria pietrei lui) a durat ceva să îl conving pe fratele meu că a fost doar o întâmplare. Iar un alt băieţel care mă plăcea, dar ştia să-mi arate asta doar cu câte o buşitură pe ici, o piedică pe colea, a învăţat mai dur lecția cavalerismului și a schimbat modul în care se purta cu fetiţele.

Îi mulţumesc fratelui meu pentru că m-a învăţat să joc cărţi, chiar dacă el se plictisea. Eu aveam patru ani şi primul joc pe care l-am învăţat a fost pocker. Mi-a prins foarte bine mai târziu, face bine la viaţa socială. Am câștigat și am pierdut în aceeași măsură, pot să îi citesc pe ceilalți, dar nu-mi iese chestia aia cu faţa impenetrabilă.

Îi mulţumesc fratelui meu că mi-a dat voie să citesc aceleaşi romane poliţiste pe care le citea şi el. Am trecut la cărți polițiste imediat după basme, nu e mare diferență, şi în poveşti e vorba de o sumedenie de crime, nu? Doar că autorii lor sunt deconspiraţi de la început şi răzbunarea este perfect licită.

Îi mulţumesc fratelui meu că nu m-a trimis la mine în cameră atunci când avea musafiri, chiar dacă, pentru a fi acceptată, sau ca plată pentru asta, trebuia să fac eu cafeaua sau să spăl vasele. Faptul că am stat mult cu băieții m-a transformat într-un foarte bun interlocutor pentru ei. Mi s-a spus deseori că sunt „băiat bun”.

Îi mulţumesc fratelui meu pentru că mă ascultă şi acum de fiecare dată când îi povestesc câte ceva şi că nu-mi dă sfaturi, ci îmi oferă alternative. Chiar dacă la momentul la care discutăm eu am luat deja o decizie, mă face întotdeuna să cred că opţiunea mea a fost corectă.

Îl iubesc pe fratele meu.

La mulţi ani, Victor!

Pin It on Pinterest

Share This